Kryssning

Kryssning
Jaa..nåt sånt här kanske det blir som vi åker med??..har ingen aning men en båt blir det iaf, så mycket vet jag =) Ska bli trevligt med 24 timmar på en båt. Har aldrig vart på kryssning, så det blir spännande. Erik, Fanny o Johan o jag då blir det galna gänget som åker. Gött att man fick ledigt, jobbar ju hela helgen sen... Men det är den enda helgen som jag har inlagt i schemat så förhoppningsvis så blir det inga fler...om jag inte blir sjuk o måste ta igen timmar då. Just nu går ju calici på hela sjukhuset med intagningsstopp på en del avdelningar. AVA är tydligen den med störst utbyte av patienter o vi har inte intag-stopp...fy sjutton!! Men besöksförbud har vi iaf, nånstans måste man ju ta in patienter, alla kan ju inte stoppa intag....Vill inte blir sjuk o kräkas i 1 vecka =S

Innan jag drar till jobbet så måste jag till Marielund o skriva i min timrapport för januari, har ju jobbat 1 dag som jag vill ha lön för...attans att man nte kan komma ihåg det när man jobbar! Tänkte oxo kila inom team sprotia o fjäska lite..ikväll är det Friskis-kväll där med rabatt o då hade jag tänkt att köpa joggingskor lite billigare. Men eftersom jag nu ska jobba kväll så missar jag ju det. jaja..annars får man väl köpa dom till full-pris..kostar ju 1300 så det är ju inte kul o hosta upp precis!!

Ha en bra dag!!

Ia 22 år!

Ia 22 år!

Ja, idag har jag vart på utbildning i det sk. "Systemcross"-dataprogrammet. Ursch vad jag inte gillar datorer...avacerat! Men det får gå, man kommer ju trots allt jobba med journaler via data för alltid antar jag...eller nåt?? Skönt med en genomgång, även fast det fortfarande är ganska luddigt.
Ikväll har jag vart hos Ia som fyller år!! Grattis gumman! Fick underbar lasagne o sallad o bröd. På det blev det kaffe o tårta...o lite vin. =) mums alltihop
Till helgen blir det inflyttningsfest hos Ia o Emil men jag jobbar så jag kommer nog bara va där en stund. Ev. blir det en kryssning till Mariehamn på torsdag =) beror på om jag får ledigt....

Night night n don't let the bedbugs bite!

Karta

KartaO här e en liten karta om du skulle vilja hälsa på! (dock inte just nu eftersom calici går på avdelningen  =S ) B-hissen till 7:e vån =D

Mälarsjukhuset

Mälarsjukhuset Här e huset där jag kommer hålla till ett tag nu...

AVA

Första dagen har vart mastig, intensiv, jobbig men kul! Fick göra en massa grejer redan första dan, som jag inte riktigt var beredd på...men det känns som att det kommer bli bra. Kommer nog lära mig jättemycket på den avdelningen!! Dom är oxo vana att ha studenter, vilket är skönt, rätt strikta med regler och byten av dagar för våran egen skull, grundar sig lite i att tidigare studenter har misskött sig.Vi kommer jobba i par och ha ansvar för egna rum där vi ska göra allt i stort sett...(utom läkargrejerna såklart ;) Dom talade om för oss att vi förväntas jobba likadant som de färdiga syrrorna...fast med handledare att luta oss tillbaka på o fråga. HJÄLP!! tänkte vi då, men man kommer nog in i det sakta men säkert...O på ett sätt känns det skönt att nu äntligen så kommer man rejält framåt i sin utveckling..inga krusiduller utan nu e det pang på rödbetan!! Imorn går jag kväll, sen får jag vila lite i helgen =) Kan ju tala om att bara efter idag så e jag helt slut! Är man så vek som student o inte står pall att gå upp kl 5?? jaja...trött lr inte...det lär det ju bli ändring på snart iaf. Längtar tills då man vant sig lite mer vid o gå upp tidigt o jobba kväll osv... Sov nu i eftermiddag flera timmar när jag kom hem haha! Så nu e jag ju pigg!! Men ska ändå försöka räkna får lr nåt.

Puss o natti

julklappar i stora lass

julklappar i stora lass

Tänkte att jag skulle lägga in nån ny bild, då jag upptäckte att det va dåligt med nya bilder...får uppdatera mig nästa gång det blir fest o ta med mig kameran. Här e iaf en bild på julklapparna-06 i nystuga. Eftersom vi hade stora julkalaset i år (lr förra blir de ju) på juldagen ,var vi tvugna o planera vårat space i vårt lilla hus (som ser mycket större ut på utsidan än vad det verkligen är) så vi fick ställa granen i hallen, och därav blev julklapparna julgranslösa...men dom trivdes bra framför vedspisen oxo!

Igår hade jag mitt spinn-pass...gick rätt bra utom den där jädrans Bangkok-låten som jag inte får nån riktig kläm på. Var även på boxning...jippi, de e så himla sköj!! Delvis nytt pass va de...men lika jobbigt som vanligt...

Idag har varit en helt otroligt mastig dag! Hela dan har bestått av korvstoppning!! Den första dagen av introduktionen till praktiken har mest inneburit en hel massa datum med inlämningsuppgifter, seminarier o andra utbildningformer som i systemcross o HLR m.m. O imorn blir det en full dag igen...då kommer SSK från olika akut-avdelningarna o informerar, skoj ska det bli!! Har även vart o fikat idag m anders...trevligt mysigt =)
Nu ikväll såg jag på Guldbaggegalan..alltid lika kul tycker jag...men det tråkiga är att jag är dålig på att se filmerna som är nominerade innan själva galan. Skulle nog få ut mer av den om jag hade sett dom. De enda jag hade sett nu var "Storm" , "Göta kanal 2" och "Att göra en pudel". "Förortsungar!"  skrapade hem mycket i år. Haddy Jallow vann bästa kvinnliga för "Säga att du älskar mig" och Gustaf Skarsgård bästa manliga för "Förortsungar". O Sissela Kyla gjorde ett mäster-jobb som konfa!!

Natti natti

snöstorm grande!

Ja det är vad det va när jag gick från Ö&B nyss...men då är det ju ännu skönare o komma in när man vart ute i flera timmar. vrålhungrig är jag med...köpte några fikon på öb som jag snaskade på för o inte hungra ihjäl (beroende av fikon tror jag..) Men nu e kycklingen i ugnen..o film blir de ikväll. Fick oxo meddelande från anders...då ble ja gla' =)
Glömde oxo skriva förut idag att jag äntligen anmält mig till Göteborgsvarvet..betalt o klart!! oh jäklar =S
Men det är bara o köra på järnet nu...sprang iaf 1,5 mil igår, så det e inte alltför långt kvar till 2.

Luv ya!

LEDIG!! YES!!

Idag bara göttar jag mig o myser i min ensamhet... hade dock vart lite mysigare om en person till vart här ;) men men...jag ska bara ta de lugnt, inga måsten! ta en promenad till Ö&B o kanske oxo till stan o hyra en film =) Sen ska jag laga mat, hmm kyckling kanske??..(herregud, se vad jag planerar trots att jag e ledig..jaja, det är väl jag det antar jag..kan inte låta bli o planera...men mat måste man ju planera in på någe vis eftersom det måste man ju ha...)
Igår va de Jens inflyttningsfest, å vi gick till Harrys, kul o få dansa lite va de, fin lägenhet hade han oxo!
Ha en gôrskön hälg på er alle fôlk för det ska jag ha!!

Take care

Avskedsmiddag

Ja, idag har ja vart o käkat på Akropolis...grymt gott, men tyvärr oxo grymt dyrt för en student som jag =S well well.... åt 2-rätters, toast skagen o sen nåt gott kött..mignon eller va de hette (kass på franska) black n white m klyftpotatis. Hur som helst så smakade de riktigt fint iaf. Mysigt o träffa gruppen..det kommer dröja nåt halvår nu innan vi går ut o käkar såhär igen. Imorn ska jag nog med mina små parvlar Fanny o Erik (puss på er!!) på en föreläsning kan man säga om psykiatri...det kommer vara 3 torsdagar, då bla. psykiatri-patienter kommer och berättar om deras upplevelse av vården. Kan nog bli riktigt intressant. Annars måste jag nog tillbringa min helg med att ladda inför praktiken....städa, frysa in matlådor o annat skojsigt :/

Ha det gött o sköt om er allihop

Sista veckan...bye bye my lovers!

Ja nu är det bara 1 vecka kvar innan helvetet brakar lös...nej då, så illa är det inte. Ska bli spännande att få göra mer praktik, men eftersom jag vet hur jobbigt de förra 10 veckorna var så är jag redan trött innan jag ens startat dessa 15 veckor...pust! Men jag får ta det i etapper o se det från den ljusa sidan....o de första 10 veckorna slipper jag ju pendla, först 8 veckor på AVA. Så på onsdag blir det lite avskedsmiddag för hälften av min grupp ska sluta av olika anledningar o är gravida osv.... Sen ska jag försöka vila upp mig inför starten nästa vecka.

Så bara så att ni vet så kommer jag gå i ide nu o sen komma tillbaks nån gång i maj-juni när alltihop e klart =) kramar

Tenta eller inte tenta? that's the question...

Kanske har jag läkemedelstenta nu på söndag...men är inte säker. Så det ska jag kolla upp. Har oxo lagat kärlknöl som ska käkas ikväll...med lite sallad o potatisgratäng...mums! Men först o främst ska jag ta en skön promenad i skogen =)

Vacker vinterbild över huset...så man kommer ihåg vad snö är, för i år har vi inte blitt bortskämda med det precis...

Vacker vinterbild över huset...så man kommer ihåg vad snö är, för i år har vi inte blitt bortskämda med det precis...

broder

broder

ett stycke knepiga päron

ett stycke knepiga päron


Vacker sommardag i Götet

lilla jag

lilla jag

oxo nyfiken...

oxo nyfiken...

Nyfiken i en strut...

Nyfiken i en strut...

de e jag som e ipren-kvinnan (som aldrig får vara med i reklamen...)

de e jag som e ipren-kvinnan (som aldrig får vara med i reklamen...)

Ia-tha troll

Ia-tha troll

Fanny-fången o Sara-syrran

Fanny-fången o Sara-syrran

Devil-Nilla o Cat-Djaeni

Devil-Nilla o Cat-Djaeni

Hittade en fin utsikt mitt i drevet...

Hittade en fin utsikt mitt i drevet...

Nôrnäs som det kallas på andra sidan där...

plocka svamp kan man göra när man jagar...o tappar man bort sig (som jag o morsan gjorde, vilket va nästintill omöjligt eftersom vi gick på ett näs med vatten åt alla håll, men iaf...) så e radion bra o ha!!

plocka svamp kan man göra när man jagar...o tappar man bort sig (som jag o morsan gjorde, vilket va nästintill omöjligt eftersom vi gick på ett näs med vatten åt alla håll, men iaf...) så e radion bra o ha!!

Spindelnät

Spindelnät

Fannys målartävling

Morn morn!
Tänkte ta o tipsa om fannys målartävling som finns på hennes blogg, länk finns här i kanten...gå gärna in o rösta...jag har oxo vart med i tvälingen hihi =)
Nu måste jag fortsätta plugga så det blir klart nån gång.
Kram på er o ha en bra dag!


Utlandsstudier!

Nu ska jag ta tag i sökandet som utbytesstudent! ska söka till Tanzania och USA =) Hoppas mest på Tanzania...men vi får se. Sitter i datasalen en grå o trist onsdag, men inombords är man lite mer harmonisk o glad... Ska hem o tvätta o sen till friskis o dela ut kläder. Så jag o fannypanny kände att vi skiter i föreläsningen....ingen idé o sitta där o halvsova o lösa korsord, nej bättre saker har man för sig!! Ha de gött mina m8:s!! kram

finafashionfanny

finafashionfanny

my darling...o hennes darling...

my darling...o hennes darling...

Nevis, bungy 134m, NZ

Nevis, bungy 134m, NZ

mina små skruttisar =)

mina små skruttisar =)

Häxjakten

Häxjakten

Sally klättrade upp...men inte ner...

Sally klättrade upp...men inte ner...

that's me!

that's me!

Fanny o Frida i Barcelona

Fanny o Frida i Barcelona

Tjohoo!

hehe detta blir nog kul, med en blogg :)

50-tals-jag

50-tals-jag

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!