sommar, teater o en gnutta semester



Lite härliga sommarbilder från förra sommarn i hopp om att jag ska ta fina bilder i år med =) så fort jag gör nå annat än jobbar...
1. Fanny framför slottet på Karl Johan i Oslo,
2. Allsång på skansen.
3. mamma i folkdräkt (blomskogsdräkten)...verkligen inte hennes stil så de lär väl bli enda gången man får se henne i dräkten haha, bäst o bevara kortet ordentligt!!

Snart får jag komma hem!! Men först en helg av jobb...det får gå bra.

Hemma blir de kanske lite partaj i Fredriks stuga, ev. en tur till Oslo (inte dyrt m bussen dit...de e bara där som det är för jäkla dyrt!) Annars ska jag bara ägna mig åt o va hemma, o sen spela teater på kvällarna. Sjukt att om en vecks spelar vi upp...känns sååå långt borta! Ska inspektera fam perssons stora båt o hoppas på en provtur.

Har idag städat hela läg, hos råttorna o tvättat. Skurade tom....det brukar jag annars slarva med. Men blommorna på balkongen går de dåligt med...jaja allt kan inte va perfekt. Bättre att jag vilar mig när jag e ledig. Ska luncha m stina imorn, trevligt! Till skolan o fixa lite o sen ska jag knåpa med passet, snart e de klart, gött! Då ska de bara övas in men jag tänkte köra igenom det på lördag...spännande, upp till bevis!

Natti natti

de va den midsommarn!

besviken på mig själv att jag inte orkar ta tag i nåt när man väl är ledig... blir lixom helt förslappad. fast ändå uttråkad. ont i ryggen av allt soff-liggande o tv-tittande. tittat på film är det enda jag gjort under midsommar... en kombination av tråkigt väder och trötthet efter jobbet tror jag...jag som brukar älska att gå ut o gå i regn...men inte kul själv. om jag ändå kunde ta mig i kragen o städa lite!! men nej...jä örker inte!

lite ångest över allt man glömt på jobbet... klarar jag verkligen av att bli SSK...just nu känner jag mig som en urkass USK iaf!

mycket konstiga tankar i huvet idag... hmm av blandad karaktär... deppighet...planer..fina fantasier...hemlängtan.

glömt mitt manus hemma förra året, men jag gick igenom mina scener i huvet o jag tror jag kan mina repliker. kommer hem samma dag som jag ska på repetition så jag hinner inte öva så mkt hemma heller. men de löser sig... (kunde tom. den långa monologen trots att en del av den läses ur psalm-boken så den behöver jag inte kunna)

pappa ville jag skulle komma hem igår o hälsa på eftersom jag e ledig idag o går kväll imorn. alex tjej va hemma på besök nämligen...inte träffat henne. men bussarna är åt helskotta nu på sommarn, dom har helt plötsligt lagt alla bussturer från västerås ist för e-tuna, hallå!! kan dom inte köra lite av varje?? så under sommarn blir de inte kul när man ska hem...först tåg t v-ås (o hoppas att det inte är försenat som det brukar).

ska uppdatera här när de händer nå mera skoj... nu ska jag inte klaga på att jag är uttråkad, för jag klagar alltid på att det är så mkt (självvalt) jag ska njuta av den roliga boken jag läser (Kajsa Ingmarsson - Kajsas värld) oså ska jag kanske träffa madde på tisdag o jympa i vilsta =)

jag får ta o titta på "Raskens" som går på TV nu..mysigt!! (Linn, 80 år).

"Du fårstår Jordan, att när jä va like gammal som du, da trudde jä att dä huset på Hälleberge, dä va dä huse ve bodde i, o tryggheta, dä va här på hôgen töckte jä.
Men så kom uåra, o ve feck gå te sängs svöltne månge gånger, mor o far reste te Amerka, o ve feck bli här mä'renne Stina. Ibland önsker jä att jä vôre e litta tössonge igen, som inte vesste tå nô ane, än dä som ä gött. Dä ä så möe som en tänker o känner, men svårest utå allt, dä blir nock o skiljes ifrå däj Jordan."

-Lite övande..haha ser om jag kommer ihåg...

puss o kram

here i come...

bokade resan inatt..nästan i sömnen...efter mycket tjorv fram o tillbaks om vart jag skulle åka. Ville egentligen till Kroatien (havet) , men de va så satans dyrt!! Till slut blev de den billigaste resan som toppade, Budapest! Så får jag se sen vart jag drar vidare innan jag ska showa upp i Graz veckan därpå. Jag resonerade som så...för de pengar flyget till Kroatien skulle kosta så kan jag resa med tåg från budapest till kroatien eller nån annan stans om jag vill.

Ska iaf bli så gött att inte ha nåt planerat utan bara se vad som händer...nån som vart i Budapest? ja, jag har ingen aning om hur de är där...fint? dyrt? billigt? i'll see...

sköt om er xxxx

Kattungar o helg i Karlstad



På bilderna: mammakatt-sally (eller är hon en puma??)  Aron (har fått det mest familjära namnet) Conrad (som mam o pap ska spara trots att han e en ilsken liten skit precis som sin mor, bara pga den fina färgen han har), Henning (alla föddes på Hennings namnsdag) och söta Sigrid (enda bruden). Sist men itne minst kommer super-bruttorna Jenny, jag o Malin (eller iaf jenny o mailn) från festen i lördags.

Var o hälsade på Jenny i helgen. Kom dit på fredag, käkade god mat som dom fixat!..sen sprang jag stadsloppet på lördag. Det gick bra men hemskt varmt va de. Sprang på 50, så de va ok. När jag försökte öka tempot lite kändes det lite svimmfärdigt så jag tog de säkra före det osäkra o höll mig på rätt jämn nivå. Brorsan den lilla lorten flög runt på 41 minuter...ojojoj, det lär man inte uppnå nån gång. Längs vägen (på Orrholmen där Solveig bor) stod mamma o tog kort, i bikini =/  + resten av släkten...oxo i bikini. jaja...dom e ju snygga så...
Sen va jag på Viktors dop i Hammarö kyrka, mycket trevligt! Blev lite stressigt emellan loppet o dopet för Alex, det miffot, bestämde möte med mig på ett ställe o med sina kompisar på ett annat. (han har minne som en guldfisk). Så jenny, jag o fredrik letade i en halvtimma innan vi fick tag på han. Fick oxo en jättefin ros av jenny o fredrik =) inte fått blommor sen jag tog studenten så de va nice! nästa gång blir väl om 6 år igen nu då..hmm 2013 blir de då, looking forward!

Dopet va iaf fint! Mysig kyrka, trevliga människor, goda kakor. Lite komisk präst faktiskt. Hon tecknade samtidigt (eftersom en del i patriks släkt är döva) o så glömde hon bort vad hon skulle säga..hihi dom där vanliga fraserna som dom alltid säger, (låte mitt ansikte lysa över dig o vare dig nådig...eller nåt i den stilen) som man själv kommer ihåg fast att jag bara är i kyrkan ca. 2 ggr/år.

Sen va de partaj hos Jenny! Kompisar kom...bla. Malin o hennes kille Kjetil. De va tjo o tjim...sen avslutade vi kvällen på nöjes... =) Men på hemvägen va de lite kärvt för både mig o jenny... hmm taxiresan va inte sååå kul!
På söndag umgicks vi bara o tog de lugnt...

Jobbade på AVA i måndags...oh god! de va mkt! satt inte ner nånting mer än lunchen... Har oxo vart trubbel med Österrike-boendet men det orkar jag inte dra upp, då får jag ångest igen..har väl typ löst sig nu..hoppas jag! Lite värre e det med spinning-passen när jag är borta... ingen än så länge som kan ta nåt av passen...det är för tidigt att säga för alla, vilket jag förstår + att jag har en del byten som jag måste göra på jobbet i sommar. ursch..me don't like sånt...

Nä nu ska jag snart ner till friskis o fixa spin-pass...sola lite först...

kramar alla *saknar er*

ska nog köpa en liten sillburk när jag sitter här i midsommar. alla jobbar ju kväll eller så e dom inte i stan...men jag får väl fira med mina råttisar!! vi får hutta lite för oss själva.

PM-dret

Jag o Fanny fick underkänt på vårat PM...så nu har vi suttit och reviderat skiten. Ja, det blev väl inte sämre i alla fall. Så där rök min lediga dag då jag skulle städa, laga mat (som jag typ gjort 1 gång i veckan sen jag började praktiken), fixa med Österrike-papper som måste in o lite annat smått o gott....

Men nu slapp man dom bekymrena...de va bara att kliva upp imorse o bege sig till skolan. Som tur var är jag o Fanny bäst så det gick det undan o nu har vi mailat in nåt pm-liknande dokument...tror vi i alla fall.

Ikväll blir det en öl på Harrys eller nåt liknande med vänner =) o imorn börjar jag jobbet.

puss

AVA

Japp....idag ska man börja på AVA. 2 st. utbildningsdagar...sen börjar jag på riktigt, nervöst!! kommer jag klara av det?? Ja, det får väl gå helt enkelt. Detta är väl inget om man jämför med vad som komma slkall nästa år...urkkgh (får kalla kårar när man tänker på det...där kan man snacka om nervositet) Jommer jag döda patienterna då?? Jag somnte kan nåt...

Igåt hjälpte vi Erik med att bära in hans flyttlass från skåne...möbler o dyligt. Han har oxo med sig sötis-tjockis-hunden Simba., Gos!!

Va oxo på sista boningspasset för sommaren igår...så nu får jag vänta till hösten. Vem/vad ska jag boxas på i sommar?? Nån som vill ställa utt som kudde? jag har ju ett par handskar redan. =)

På lördag blir de stadsloppet i Karlstad. Brorsan, moster, hennes man ska oxo springa. O sen ska jag på viktors dop på Hammarö, så jag har en bra anledning att kuta riktigt fort för att hinna till dopet!!

Har hänt massa mer sen jag skrev sist...bla vart barnvakt hela lördagen, o även vart på bröllopp. Fredag va de brännboll i djurgårdsparken...jag o fanny grillade. Lite vin, öl osv. Sen sprang jag med erik i torsdags på kvällen, riktigt skönt!!

Ja,detta va en liten resumé av min senaste tid...måste ila iväg nu.

Pöss

Nationaldagen! känns som en kort dag...men mycket har egentligen hänt!

Känns som att jag inte gjort nåt idag...hmmm konstig dag! Men nåt måste jag väl gjort ändå...
Jag gick upp o sprang i skogen 1 mil vid 8, sen åt jag frukost, mådde som en prinsessa (trots att det va tokhett att springa...men man kan ju inte gå upp vid 5 heller när man e ledig...)
Sen pluggade jag lite på balkongen...gick sådär...
Träffade Erik i stan o vi kollade in Ford-milen...såg några man kände igen, bla. Annika i min klass. Vet tyvärr inte vem som vann bilen...men det såg ut att va ännu varmare för dom att springa än för mig!!
Käkade sallad hos Erik, o han lagade lasagne...duktigt! Den såg god ut (de va den oxo för jag smakade en liten bit)...förutom mögelosten. =/ (har folk inte fattat att det finns ost som inte har möglat!?! ska man behöva äta möglig mat? vad sägs om en helt vanlig prästost? nej hujedamäj!)
Nu har jag skurat balkongen lite...nästan hela...inte den biten där allt skrot står, som jag ska bära ut till soprummet nån gång (de har jag sagt i 1 år). Men nu när skolan slutar ska jag försöka ta tag i projektet "plantera blommor" Kommer bli så fint på balkongen..bara jag kan ta mig i kragen o köpa blomjord o blommor, det blir lite bökigt på cykeln...eller så tar jag bussen!

Fanny har tillbringat en dag till att inspektera SJ:s verksamhet. Vi får hoppas på en utvärdering snart. Verkade på henne på telefonen som att det finns roligare saker i världen än att åka tåg...och att vänta på dom... Men nu hoppas jag att hon äntligen är tillbaks i E-tuna. (hon tog en färd från uppsala till e-tuna via tierp halvvägs...)

Känns som en helt ok dag...längesen man var på gott humör. Men så kommer det 2 bakslag...(för att en dag inte ska få va bra). Eller 3 egenligen med Fannys trista tågresa. Men de 2 andra är att min moster fått en hjärtinfarkt, bara 1 år äldre än mamma. Skönt att hon mår bra efter omständigheterna iaf. Lite chockerande känns det. Det andra är att Povel Ramel avlidit. Denna fantastiska folkkära artist (säger Linn, 83 år)..ja jag vet, jag är lite gammal-modig...men de e väl tur att nån e det med!

Nu ska jag nog läsa lite. Puss

Erik 23 år!

image58

Grattis Erik!!

Ikväll blir de kalas!!

puss o kram