Snitt!

Har för första gången (förutom min egen födsel) varit med när en ny människa kommit till liv. Vilken fantastisk upplevelse =) Jobbade min sista dag nu ikväll på opertaion (saknar redan) och fick på kvällingen chansen att se ett kejsarsnitt. Mamman va bara i 31:e veckan, så den lilla flickan var inte stor, såg inte heller så mysig ut just när hon kom ur magen. Men jag stod och höll andan och var nära att börja gråta när jag såg pappans reaktion när barnmorskan visade upp babyn. Det var nog den första opertionen som det pirrat lite i magen (förutom när man sövt små barn och ska extubera dom). Snittet gick iaf fort, smärtfritt, barnet skrek och pappan svimmade inte! Allt somdet ska va! Det är ju själva suturerna som tar en jäkla tid...
Har oxo fått massa bra beröm av Anna som jag gick med denna vecka (blir så glad =)  ) Vill verkligen komma in på narkos sen...längtar!! fast måste ju jobba ett tag först...

Lägger in ett par bilder från helgen i Falköping!

Kramar

image38
Självaste födelsedagsbarnet...hmm vad gör hon på golvet?? nån som vet?
image32
Marcus o Sara...sötisar!!
image33
Joel, Sara o jag!
image34
Ellen o Jossan när vi spelar "Med andra ord" hur kul som helst!
image35
Framåt 3-4-tiden var jag inte i mitt esse...
image36
Va bara tvungen att lägga in joels rumpa oxo...hihi


Falköping

Har i helgen vart på jossans 25-årskalas nere i Falköping. Trevligt att träffa alla igen..det gamla gänget från gymnasiet =) Fredagan blev det utgång på Harrys efter fest hos Sara (där befann sig även Ia, Fanny, Erik, Madde, Peter, A-K o hennes Erik, Anna och Linda...drack inte så himla mycket men jag blandade nog lite så igår morse när jag skulle upp, packa o med tåget så mådde jag pyton. Fick ta sats o springa upp o slänga ner lite saker och var 5:e minut fick jag lägga mig ner igen för att inte stupa...skakade och hadde en rejäl huvudvärk så jag inte kunde titta, FY! Så jag hade egentligen ingen koll på vad jag hade med mig till Falköping, frukosten gick inte ner men efter massa vatten, ipren o kaffe kom jag med tåget ner, de va inte helt fel o sova på tåget då. Mådde jättebra resten av dan..knepigt, ingen lång bakfylla. I Arboga fick jag köpt lite frukost oxo =) Hos jossan käkade vi tacos, godig, chokladkaka (som sara bakat, mums!) spelade spel som hon fick av oss o festade. Hade kramp i magen efter några spelomgånger, hihi. De va samma spel som Fanny fick av oss "Med andra ord", gud va kul!!
Det va jag, Marcus, Jos, Kedden, hans syrra, Sara, Staffan, Joel och klasskompisar till jossan där. Marcus tog några kort...jag glömde kameran, så förhoppningsvis kanske jag lägger in nåt kort sen här, när jag flirtat lite med Marc ;) Sara o Staffan ska gifta sig berättade dom, stort Grattis!! Dom är så söta...och jossan o kedden oxo!! Själv känner jag mig fulare och tjockare än nånsin (gått upp 10 kg. under min studietid) och ensammare än nånsin av nån konstig anledning...trots att man har massa vänner som e underbara. Några kramar av en kille vore helt enkelt inte fel... Massa hål i tänderna känns det som jag fått av allt godis ..isar som fan, så nu får jag skärpa mig! Rycka upp mig lite!

Helgen har annars varit riktigt vårvarm! Tog en promenix idag själv i Falköping (klarar inte av att va inne en hel dag) Dom andra låg o degade i soffan =) gjorde jag oxo sen... Det var iaf underbart skönt att va ute i solen i t-shirt! Efter några timmar på tåget kände jag mig väldigt rastlös...tittade in hos fanny o johan o sa hej, sen cyklade jag hem.

Nu ska jag sova o upp till praktiken imorn igen...kul!! men lite jobbigt oxo. Har fått schemat för Nyköping..ojoj, det blir mycket ändringar där...hu jeda mig! men det får gå det med hoppas jag...

Puss o kram

Me like it!

2:a dagen på operation idag...åhh, känns riktigt som min grej. Skulle verkligen vilja läsa till narkos-syrra. Men det verkar va svårt att komma in på den utbildningen... Har än så länge bara varit med på 2 bröstoperationer...men det känns verkligen intressant!! Operations-syrrorna står mest o langar grejer o tar emot kroppsdelar o sånt...oxå ett intressant jobb men det verkar som narkosen har lite mer kontakt med patienterna än op-syrrorna, dom står ju mest i såret o grejar. Ja, det är iaf härligt att man bara har 1 och 1 patient i taget och alla sköter sin upgift, till skillnad från en avdelning där man har så många...rörigt!
Nej nu måste jag dra till praktiken!! jippi!! (fast trött blir man av att stå hela dan)

Kramar


party p? g?ng!

party p? g?ng!

Ja den 17:e april ska jag o Jamilla följa med på den här kryssningen! Oscar oxo. Har anmält oss med folket på AVA, blir säkert skoj =) Så istället för att hänga med Fanny o co på en härlig relaxande kryssning (som jag gärna hade velat om jag inte vart singel..men numera känns det som att man måste ut på galei om man itne vill va ensam resten av livet) så lär detta bli raka motsatsen!! Poliser, sjuksköterskor, bramndmän, vakter m.m. som vanligtvis sitter hemma med familj verkar släppa loss järnet på den här båten! kul men lite scary oxo faktiskt...ja tur jag har Jamilla där!!

Nu måste jag ta o boka bussen till Karlstad till helgen!! Kul o träffa jenny o ev Madde =) Ska oxo hälsa på Hanna, Patrik o lille Viktor.

Måste plugga lite vårdvetenskap innan jag ska till "jobbet" känns skönt med sista veckan nu faktiskt på nåt sätt. Har lärt mig massor på AVA, men operation ska oxo bli najs. Sen e det bara o ladda för de sista 5 veckorna i nyköping...blunda o köra på..tänka på nåt annat. Men förhoppningsvis kommer jag hem över påsk, det behöver själen. Sen kommer ju denna kryssningen oxo som lättar upp stämningen. O plupp så e det slut på praktiken hoppas jag =) Har hört att Manteln i nyköping ska va bra...det känns gött iaf.

puss o kram på er alla! får se när jag hinner skriva nästa gång. På fannys sida finns bild på oss som är tagen på raw i helgen, var där o snackade, tog de lugnt...mysigt!

(Helgen bestod för övrigt av Fias sexparty=köpte grejer fast jag e pank, The grudge 2=fy satan va läskigt, mat på O´learys=gott men dyrt, boxning o spinning= box lika gött som vanligt! melodifastivalen hos fanny o johan= yes, the ark vann, första gången nånsin nån jag gillar vinner)

Helg igen! det är då jag brukar hinna med ett litet inlägg här. Skriv gärna lite kommentarer =)


Hade inga vidare nya bilder så jag la in en gammal bild från i somras... =) Saknar sommaren o vill nu att våren ska komma. Även en bild fån bygdespelet "Amerikabrevet". Snackade nyss med ing-marie och hon övertalade mig lite att inte sluta med spelet ;) Jag vill ju gärna va med men det är svårt att ta ledigt en hel vecka. Hon sa att det är ok om jag är med fr.o.m. torsdag kväll o då kan jag ju tänka mig att fortsätta i år och nästa. Nästa år är det ju 20-årsjubileum så det vill man inte missa! Men då är jag ju klar SSK, jippi!! Så det kan va lite svårt att få ledigt då, men man får hoppas på det bästa och att man kan få helgen ledig. Så nu hänger allt på Morgan, min främsta motspelare...är han med så hänger jag på...annars tycker jag synd om den nya skådisen, eftersom jag inte kommer va med o öva måndag o tisdag.

Badbilden är tagen i "Ommen", eller i "Blomma" som vi ög sier där hemme. en liten parantes bara...

Igår va jag hos Fanny o vi + johan o erik spelade spel "Med andra ord" tror inte jag har skrattat så mycket på lääänge =) vad rolig man blir i stressade situationer o när man ska förklara nåt då. Handlar alltså om att man ska förklara ord på tid...fast med andra ord helt enhelt ;) hehe ja erik fick ju kram i kinderna...då trodde jag att jag skulle pissa på mig!!

Idag ska det bli plugg...men jag e lite sen..massa undanflykter för o inte plugga. MÅSTE!!

I måndags va jag på intervju för Tanzania-grejen, guuud va kul om man kommer med. O fanny ska på intervju nästa vecka..kommer gå super!! De va 18 uttagna till intervju av 35 sökande, jippi! o 12 kommer med...så vi måste alltså slå ut 4 stk..nån som har nån plan?? tacksam för tips!
Nu e det klart att jag får jobba på AVA i sommar. Har 2 veckors praktik kvar där..sen blir det Operation.
Idag ska jag nog träffa fanny o ia, trevligt...ikväll alltså...när jag pluggat...*harkel*

Take care m8s!!